Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

•1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
•1 Κονσέρβα τόνου μεγάλη
•1 Σάλτσα ντομάτας
•1 Φλυτζάνι πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
•2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•3 Σκελίδες σκόρδο
•½ Φλυτζάνι κάπαρη
•6 λιαστές ντομάτες
•½ Φλυτζάνι μαϊντανό
•½ Φλυτζάνικρασί
•Αλάτι – Πιπέρι
•½ Κιλό Πένες η φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά , στραγγίζουμε και τα αφήνουμε.
Κόβουμε τα υλικά μας όχι στο μίξερ ή τον τρίφτη αλλά με μαχαίρι.
Στραγγίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι τον διαλύουμε σε κομματάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το
σκόρδο προσθέτουμε τις ελιές και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος την ντομάτα
και το κρασί. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά (αν στέγνωσει η σάλτσα μας προσθέτουμε
λίγο νερό).Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε
λίγο ακόμα.

Σερβίρονται χωρίς τυρί αλλά μπορούμε να τρίψουμε λίγο κεφαλοτύρι.

Καλή όρεξη.